Westwijk Zuid Oost

2006 - 2012

Kopstukken is een ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Lafour en Wijk. De locatie, Westwijk2, is de uitbreiding van de bestaande wijk in Amstelveen-Zuid. Een van de doelen van dit project was om de toekomstige bewoners van Kopstukken uitzicht te bieden op de naastgelegen Bovenkerkerpolder.


Het plan omvat 5 appartementengebouwen variërend van 6 tot 8 bouwlagen met in totaal 110 koop- en 133 huurwoningen. De appartementen variëren in grootte van 55 m2 voor de starterswoningen tot 80 m2 voor de huurwoningen en beschikken allemaal over een eigen balkon.

Voor de energievoorziening van de appartementen wordt warmte-/koude opslag (wko) toegepast.

Voor deze duurzame voorziening wordt gebruik gemaakt van de bodem als energiebron. Door het gebruik van een warmtepomp worden de woningen door leidingen in de vloer op een milieuvriendelijke manier verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer. Hiervoor is een technische ruimte door ons ontworpen De technische ruimte is opgenomen in een landschappelijke zetting. Er is gezocht naar een landschappelijke oplossing voor de totstandkoming van het ontwerp van de centrale technische ruimte met drycoolers en traforuimten.


Algemeen
243 woningen in 5 blokken
Bouwperiode
2006 - 2012
Opdrachtgever
AM Wonen BV
Architect
Rikkert Wijk en Lucien Lafour
Projectleider
Inez Liem

Downloads

Projectdocumentatie