Architectuur voor het leven

Lafour Architecten is een gevestigd architectenbureau in Amsterdam. Wij zijn een bureau met de ervaring van een groot bedrijf en voeren zowel grote als kleine opdrachten uit. Wij hebben ervaring met zorg, renovatie, verbouwingen, kleine–en grote nieuwbouw projecten in combinatie met stedenbouw en de inrichting van openbare ruimte.


Over ons

Lucien Lafour is sinds begin jaren ’70 actief in de architectuur. Tot op heden stond Lafour Architecten bekend als Lafour en Wijk. In 2009 heeft Rikkert Wijk, voormalig partner architect, zich teruggetrokken en is Inez Liem tot de directie toegetreden. Inez Liem is sinds eind jaren ’80 werkzaam binnen het bureau. Zodoende gaan wij verder onder Lafour Architecten, zonder onze succesvolle en inspirerende geschiedenis te vergeten. Dat is te zien in de opdrachten in ons portfolio. Van groot nieuwbouwproject tot renovatie, van overheidsgebouwen tot stedenbouw.


Aandacht voor mens en omgeving

Lafour Architecten stelt met hun ontwerpen mens en omgeving centraal. Wij vinden het belangrijk voor ogen te houden hoe mensen in gebouwen wonen en leven. Dat is het uitgangspunt voor ons ontwerp. Valt er genoeg zonlicht de woning binnen? Hebben bewoners een wijds uitzicht? Simpele vragen die voor ons zeer belangrijk zijn. Lafour Architecten verbinden de aanwezige natuur en reeds bestaande architectuur en denken na over de zichtlijnen in de omgeving. Zo houden we altijd rekening met de omgeving waarin we bouwen.


Liefde voor materiaal

Net zo belangrijk als het ontwerp is het materiaal. Wij kiezen een op elkaar afgestemd palet van materiaal met zorg uit en zetten deze op een duurzame en functionele manier in.


Moderne software

Sinds 2012 werken wij met BIM. Deze werkwijze stelt ons in staat om vanaf de beginfase tot en met de uitvoeringsfase op een soepele wijze samen te werken met andere partijen. Wij zien daarnaast de voordelen met het gebruik van daarbij behorende computerprogramma’s als een manier om ontwerpen naar een hoger plan te tillen en voor het beste eindresultaat te zorgen.


Wij en de klant

Wij staan bekend als een bureau waar veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en via korte lijnen wordt gecommuniceerd. Wij denken met u mee, maar bewaken ook het ontwerp en de materiaalkeuze. Zo beschermen we uw ontwerp. Lafour Architecten hebben ervaring met langdurige opdrachten en begeleiden u graag vanaf het eerste ontwerp tot en met de oplevering.

Projecten

Wij en de aannemer

Wij staan bekend als een bureau die nauw betrokken is tijdens de bouw van een project. Een goede communicatie met de aannemer is daarbij ons streven. Op deze wijze wordt het ontwerp optimaal bewaakt en blijft het proces transparant voor alle betrokken partijen.