Kasteel Wuyvenhaerd

1998 - 2003

Kasteel Wuyvenhaerd is gelegen langs de Maas en maakt onderdeel uit van het plan Haverleij. Dit plan omvat een 10-tal ‘kastelen’ welke gelegen zijn in een parklandschap met bossen, waterpartijen en golfbanen.


Kasteel Wuyvenhaerd is het enige kasteel dat niet in het bos ligt, maar vlak daarbuiten. Omdat het in een open landschap ligt en je het altijd van uit de verte kunt zien is hierin in het ontwerp rekening mee gehouden. Het kasteel heeft een krachtig silhouet dat mede door de vlindervormige plattegrond vanuit de verschillende gezichtspunten een steeds wisselend beeld oplevert.

Op de buitenhoeken vormen de appartementen in 5 en 6 verdiepingen de hoge elementen van het profiel. In de lagere binnenhoeken bevinden zich eengezinswoningen in 4, 3 en 2 verdiepingen.

Het complex is uitgevoerd met vanuit het water oplopende schuine plinten waardoor het in de rietvelden wordt ‘verankerd’. Door middel van terrasmuren op de daken, gemetselde pinakels, gekleurde stalen kronen boven de ramen en de sterk genuanceerde steensoort wordt het kasteelachtige karakter nog meer versterkt.


Algemeen
53 eensgezinswoningen, 6 patiowoningen en 21 appartementen
Bouwperiode
1998 - 2003
Opdrachtgever
Heijmans Vastgoed B.V.
Architect
Lucien Lafour en Rikkert Wijk
Projectleider
Inez Liem

Downloads

Projectdocumentatie