Huibert Pootstraat

2003 - 2008

Voor de vervanging van vier portieketage blokken uit de jaren zestig aan de Huibert Pootstraat, is door Lafour Architecten voor dit gebied in overleg met de opdrachtgever, gemeente en buurtbewoners, een stedenbouwkundig plan gemaakt.


Door Lafour Architecten is een open plan ontworpen met eengezinswoningen en drie appartementencomplexen (in acht bouwlagen) aan de singel van de Huibert Pootstraat. De blokken zijn ruim opgezet waardoor het open en groene karakter van het gebied rond de singel bewaard blijft. De boombeplanting tussen de oorspronkelijke portiek etageflats is grotendeels gehandhaafd, waardoor de nieuwe buurt aansluit in de bestaande omgeving.

De appartementen hebben vier woningen per bouwlaag, waarbij alle balkons en terrassen zijn geori├źnteerd op het zuidwesten en zuidoosten en een vrij uitzicht hebben op het parkachtige gebied.

In twee van de blokken is een kleine half verdiepte parkeergarage opgenomen. De terug liggende entree van de blokken wordt bepaald door hoge puien en wanden uitgevoerd in metaalkleurige vierkante gebakken tegels.

De bovenste verdieping heeft een gevel van plaatmateriaal en wordt bekroond met een overstekende dakrand van geperforeerd staal.


Algemeen
73 appartementen in 3 torens met parkeergarage
Bouwperiode
2003 - 2008
Opdrachtgever
Woon op Maat
Architect
Lucien Lafour en Rikkert Wijk
Projectleider
Arjen Alberts

Downloads

Projectdocumentatie