de Orangerie 84 woningen in Amstelveen

2012-2017

84 woningen aan de Groenelaan te Amstelveen. De gevels kenmerken zich door haar plasticiteit met wisselende diepe neggen, uitstekende kaders, ranke dak overstek op het zuiden en een uitgesproken sprankelend metselwerk, stootvoegloos  gemetseld. De smalle penanten zorgen voor de verticale accenten.

 

 


Door de noord-zuid ligging van de orthogonale bouwblokken werd de uitdaging woningen te ontwerpen met een oost, west en zuid oriëntatie. De bouwblokken rusten op een garagedek en is met respect voor het dijklichaam aan de Groenelaan gesitueerd.

Om het verkeersgeluid te weren zijn in het ontwerp op de balkons de transparante schuifbare glazen schermen geïntegreerd met doorvalbeveiliging van geprint glas. Het printmotief keert terug in de metalen geperforeerde doorval aan de Franse balkons en in de geperforeerde platen aan de garagegevels. Het laatste doet ook dienst als natuurlijke ventilatie.

Dit project is ontwikkeld met de Nijs Projectontwikkeling BV voor opdrachtgever Altera Vastgoed Amstelveen. Het project is vanaf de voorontwerp fase opgezet met BIM methodiek, conform de RGD BIM-norm en BIM protocol van de projectontwikkelaar.


Algemeen
Twee woonblokken met 84 huurwoningen
Bouwperiode
2012-2017
Bouwlagen
7
Opdrachtgever
Projectontwikkelaar de Nijs BV
Aannemer
Bouwbedrijf de Nijs B.V.
Architect
Lucien lafour en Inez Liem
Projectleider
Inez Liem