Eco & Cultural Resort Berg en Dal

2007 - 2008

Een uitzonderlijk project op een bijzondere locatie. In opdracht van C. Kersten& Co bedachten wij een passende oplossing voor een eco resort bij de plantage Berg en Dal in Suriname. Het resort ligt op een prachtige locatie aan de rivier, tegen met regenwoud begroeide berghellingen.


Voor het resort ontwierpen we 45 lodges en een aantal facilitaire gebouwen. Het belangrijkste uitgangspunt voor de bouw was het behoud van de natuur Daarnaast zijn de lodges en facilitaire complexen voornamelijk tussen en onder de bestaande bomen gebouwd. Het interieur van de gebouwen wordt bepaald door de zichtbare houten wand- en dakconstructies.

Een deel van de lodges ligt op beboste hellingen en staan op kolommen, waardoor ze opgaan in de natuur. De terrassen liggen zo’n drie tot vijf meter boven de grond, tussen de bomen. Een ander deel van de huisjes ligt op de vlakke grond aan de rivier , met uitzicht op de Suriname rivier. Op deze manier voegen de gebouwen zich naar de wetten van het regenwoud en ondergaan de gasten een bijzondere ervaring.


Algemeen
45 lodges, zwembad, conference en ondersteunende functies
Bouwperiode
2007 - 2008
Opdrachtgever
C.Kersten en Co. NV en directievoerder Rolf de Jong
Aannemer
Li Ma Po
Architect
Lucien Lafour en Rikkert Wijk
Projectleider
Rikkert Wijk